Jessica in de VS!

OEC kamp!

Hey mensen :)

Ik heb weer veel te vertellen zoals altijd omdat ik nogal veel doe hier :D yay.
School gaat best goed alles A behalve in mn first responder klas, dat is gewoon erg moeilijk in het engels. maar ik kom er wel want ik ben net op kamp geweest, van donderdag tot maandag.. ik mmiste wel 2 dagen school :P OEC kamp staat voor Oppurtunities in Emergency Care, oftewel opleiding tot ambulance medewerker of EMT (Emergency Medical Tecnician)het was geweldig ik heb er veel aan gehad, ben gaan nadenken over carieres in dat gebied en kan nu zoveel meer, alles wat ik heb geleerd heb ik nu uitgevoerd kunnen oefenen... niet veel geslapen maar ach het was het waard! 3 nachten achter elkaar hebben ze ons wakker gemaakt omdat er 'iets' was gebeurd.. de eerste nacht was het een soort kidnap met schoten enzo (vuurwerk). de 2e nacht en ik was hier slachtoffer, was een brand (rookmachine) de 3e nacht was er een gebouw ingestord en moesten we de slachtoffers dus onder de puin vandaan halen en behandelen. Ik heb echt ontzettend veel geleerd, niet alleen op medisch gebied.

Weekend ervoor ben ik naarDuluth geweest geloof dat ik er al foto's van op heb gezet anders komen die binnenkort.. Het was zo mooi! En gezellig in ons kleine groepje van Paulina (chili) iina riika (finland)de begleidster (minnesota)en ik (dat moet je toch weten). we gingen ook naar het spookschip. weekend ervoor naar trail of terror geweest, reeks van spookhuizen en labyrints enzo, spookhuizen enzo hier zijn heel belangerijk rond halloween..ze zijn ook veel beter dan die ik ooit in nederland heb gezien, de acteurs hebben het beste baantje in de wereld ;P

Oke ik heb een kort lijstje gemaakt van amerika dingen yay.

1 School, zoveel keus in geweldigevakken! en je leert beter omdat je de vakken elke dag hebt. Ook in de lessen is alles veel interactiever, in nederland is het vooral luisteren en danopgaven maken... geloof dat dat in geenenkele klas is gebuert tot nu toe. Altijd wel een prakthijk iets of een discussie of een leuke opdracht..

2 Eten, ja hier had ik in het begin echt iets tegen maar amerikanen gaan echt puur voor het lekkere.. en gooien er steeds meer bovenop, bijv. hou je van peperkaas, spek, kip, augurken en mayonaise? wil je er wat extra crunch bij? gooi er chips op.Mik het bij elkaar op een broodje! ja mijn hostvader doet dit.
Ik ben aan een aantal etenswaren verslaafd geraakt :P marsmellow-rijst bars, cheddar crackers, smores (marsmellow met chocola tussen crackers), tootsierolls(fruitella achtige snoepjesmet caramel-chocola smaak) en candycorn.. gewone corn op de bbq... een groente genaamd squash..

3 Wat ze van nederland weten en denken, veel commentaren als oooh daar kwam het verhaal van peter pan vandaan! (neverland=netherland)en hebben ze daar ookeen maan?Iemand dacht dat het naast rusland lag, natuurlijk spreken we er engels en is iedereen drugsverslaafd.

4 Extra activiteiten! ik ben dus nu een klein deel van het schooltoneelstuk, met grappig 50's haar en een knalgele jurk, het is allemaal hjeel profeesioneel geregeld eerlijk gezegt maakt dat het iets minder leuk ;) ook ben ik dus lid van de world cultures club, de leo's club (vrijwilligers werk) en mock trial.. (soort debat maar met meer toneel en we leren over het rechtsysteem hier, interessant genoeg is de casus dit jaar een aanklaagzaak) Goh die heeft het druk denkt de gemiddelde lezer (niet annelies), en dat klopt, ik heb het druk, zeker nu ik me ook heb opgegeven voor internationaal klaslokaal, wat inhoud dat ik onder schooltijd les geef aan kinderen over nederland. ik zal ze leren dat peter pan er niet woont.

Oke.. ik hou het even hierbij voor nu. nederlands schrijven gaat steeds moeilijker, :D volgends de meisjes op mn kamer op kamp praate ik zelfs in mn slaap in het engels, dat maakt me blij. ik leer de taal erg goed. En mensen vinden mn accent ' schattig' dat maakt me minder blij.

:) ik ben benieuwd hoe alles is in nederland, en ik vind het echt geweldig jullie commentaren te lezen, het pc geval laat me alleen niets terug schrijven maar ik check best vaak of iemand nog iets nieuws zegt.. dus um blijf reageren dat vind ik leuk. :)

Amerikaanse berenknuffels

Jessica

Marjory

Hé Jes!
Geweldig wat je allemaal mee maakt zeg!! Dit kunnen ze je niet meer afpikken...
En eh..neem je wat lekkere dingen mee ALS je terug komt?? ;-)
Groetjes Marjory

lies

OMG je word nog een amirikaan.
Maar klinkt allemaal leuk, en toch wel een beetje aan de drukke kant. Ik is jaloers op jou, zit ik hier aan een saai werkstuk voor geschiedenis (lig jij lekker in je bed) en ga jij op kamp voor ehbo... misschien ga ik ook wel een jaar naar amerika..:P

lies

Patty

Heey~

Graaaah! You make me wanna go there toooooo!
Misschien dat ik dat anders wel zou kunnen proberen... Als me ouders het niet erg vinden... I hope so ;^; Cuz I don't really know what to study anymore T^T So yeah~
Zijn de schoolvakken trouwens ook echt dingen waar je voor moet leren?

/hugz

Lisanne

Hee Jes!

T klinkt allemaal geweldig hoe t daar is!
Gelukkig heb je al een paar "geweldige" atributen van Merel en mij gekregen voor je lessen over Nederland ;P :)

xx

thea groenewegen

Hoi Jessica,hier een berichtje van je Hollandse Buuf.
Zo te lezen heb je daar helemaal geen tijd om je maar een moment te vervelen.Dat is ook maar beter ook want anders zou je ons gaan missen soms!Uit jou schrijven blijkt veel positiviteit en ik hoop dat dat ook echt zo mag zijn en blijven,want dan blijft het ook echt leuk voor iedereen,want we gunnen het jou van harte! Zo'n bijzondere ervaring nemen ze je dan ook niet meer af.Hier aan de Kreekrug gaat alles z'n gangetje,wij hier hebben onze teeltwisseling erop zitten en staan de kleine tomatenplantjes opnieuw te groeien en te bloeien.En hopen we maar op een goede oogst met leuke prijzen!Wie wil die niet na zo'n jaar.Nou Jessica wij wensen jou weer veel plezier daar met de hartelijke groetjes van de hele Kreekrug:Theo&Thea,Susan&Milan,Rob en Nick Groenewegen.

Selma

JEEES!
Klinkt allemaal heel leuk en je bent een nerd! allemaal A's (behalve 1, nu ben ik wel benieuwd wat dat was)
Wel echt leuk om les te geven over je home! Moeten we nog wat oerhollandse foto's maken en opsturen?
En heb je de kaart van As en mij nog gehad? Die kan je ook gebruiken voor je lessen haha
Mail me! (moet je vaker doen, maar je hebt het wel druk dus begrijp het soort van, heb het zelf ook heel druk... examens! vandaag wiskunde en engels gehad en morgen nederlands en geschiedenis)
xx Selma

marlene ammerlaan

Wow, wat n verhalen !!
Je maakt veel mee, zeg. Leuk dat america lijstje, krijgen we n beetje een indruk over de normale dingen daar.
Ook apart dat het bij jullie al gesneeuwd heeft. Het is hier nog 15 gr. ! Leuk te horen dat je ook veel leert, is weer mooi meegenomen, toch ? Geniet er lekker van!
groetjes van ons allen,
Marlene

Dolinda

Hoi Jesz,
Wat gezellig om zo een kijkje in je americaanse leventje te hebben. We denken veel aan je, maar je schrijft zo weinig. Begrijp ik wel, met al die drukte.
Hier heerst de mexicanse griep, hebben jullie daar ook veel last van?
Heel veel lieve knuffels van ons vieren.