22 dagen
Hoi,
ik kan niet geloven hoe snel de tijd gaat.. nog maar 22 dagen in dit huis wonen. wauw ik zie het pas nu ik het typ dat is belachelijk snel!!! ik heb zin om terug te komen maar ik wil dit ook niet achterlaten.. het voelt zo raar en dubbel..ik wou dat ikMinnesota en Nederland samen kon mengen.
Leven hier is anders, het voelt relaxter. Mensen zijn altijd vriendelijk en je kan zomaarmet vreemde een gesprek beginnen en rondhangen.Het is ook lekker weer..elke dag boven 30C School is officieel voorbij nu. Gisteren mijn 'Diploma' gehad. Eervol diploma geen echte.
Was wel net als op tv, allemaal in blauwe jasjes met van die hoedjes op. en dan daarna kwam de all night party. wat ik echt geweldig vond! van 9:30 tot 6 uur een groot feestje! Casino, spelletjes, manicure, chocoladefontijn, pizza, ijs, massage, videoclip en liedje opnemen, kapper, salon, ouderwetse fotoos, karikatuur, prijzen, hypnose.......... Een van de leukste herinneringen van dit jaar!
Nog naar een nickelback concert geweest met Turkey. (Echte naam: Barischan Akin) Je snapt waarom ik het bij Turkey hou, omdat hij toch uit turkey komt. Het voorprogramma was the sickpuppies (serieus die naam..) en shinedown en breaking benjamin :)
Het was erg gaaf! zelfs al zaten we redelijk ver weg.
De leraren en medewerkers van OEC (medische programma op school) hebben gestemd dat van alle leerlingen ik op het 'banquet' mag spreken. Wat echt een eer is! Het banquet is een formele bijeenkomst van iedereen die in de klas zat en hun ouders en wat vroegere leerlingen en medewerkers. En er is voedsel enzo.Ik weet alleen nog niet wat te schrijven.. het is moeilijk.
Ook heb ik alle 'voortests' gehaald en mag ik officieel de landelijke registratie proberen voor EMT. Wat erg cool is! Dan heb ik gewoon dat certificaat, wat hier veel waard is (ik kan ermee in ambulances werken en in de ER) en in nederland misschien niet maar het is beter dan niets. Het staat vast goed op mijn cv. En hee het kan nooit kwaad iets te weten van eerste hulp, ehbo enzo.
Er zijn allemaal grad parties waar ik bijna elke dag heenga, het is zo moeilijk afscheid te nemen van iedereen hier. Je bouwt iets op voor bijna een jaar en dan is het opeens van.. ja um doeg ik ga weer terug naar de andere kant van de wereld!
De impact van dit jaar weet ik nog niet zo goed.. ik ben veranderd, niet alleen met mijn nieuwe paarse lowlights. 18 jaar.. ik ben volwassen. Middelbare school is voorgoed voorbij en 1000 dingen, ik kan het onmogelijk uitleggen. Ik weet alleen dat dit de beste keus van mijn leven was, ik weet nog dat ik twijfelde of ik wel wilde en eerder in het jaar voelde ik me een beetje down maar nu ik erop terugkijk.. Beste beslissing ooit. Ik hou van Amerika (met alle imperfecties hier) en ik hou van Nederland (met alle imperfecties daar) Het is gewoon voor altijd.
Ik heb zin jullie allemaal weer te zien, ik plan snel een feestje als ik terug ben en ik hoop dat je kan komen. Ik denk dat het leven daar heeft stilgestaan, en dat heeft het natuurlijk totaal niet. word allemaal erg wennen...
Liefs
Jessica
op is naar dag 21...
D´awww poor you! I´m sooo looking forward to seeing you home again
Jeetje Jessica wat een positief verhaal weer,volgens mij heb je inderdaad verleden jaar een hele goede beslissing genomen om daar naar toe te gaan.
Leuk dat je daar de UITVERKORENE bent geworden om daar te gaan speachen.Succes ermee hoor.Gaat je vast en zeker weer lukken.En voor over 3 weekjes alvast een hele goede reis toegewenst en een HEEL HARTELIJK WELKOM OP DE KREEKRUG!!!!!Liefs van de buurtjes van nummer 8.
Uitverkorene? nee totaal niet. maar het maakt me gewoon blij dat ze zien dat ik mn best heb gedaan zegmaar.
TOP Jess!! Wat jij allemaal gedaan hebt vind ik echt SUPER!!! De stap om alleen weg te gaan, alle nieuwe indrukken daar en wat je ook allemaal ondernomen en geleerd hebt. Echt top!!!
Wij kijken uit naar het moment dat je weer terug bent!!
Tot snel! En een hele goede reis!! Knuffel van ons! ;-)
Lieve Jessica,
Wat ik lees brengt tranen in m'n ogen, want je zegt het zo raak. Reizen verrijkt, maar geeft je ook altijd de heimwee naar waar je niet bent.
Ik wens je mooie laatste weken en wens je veel sterkte met afscheid nemen. Er komt altijd iets nieuws voor terug.
Knuffel van Els
Mooi geschreven weer:)
Fijn dat je het daar zo leuk hebt!