Jessica in de VS!

Nog even 17

Hallo!

Het is springbreak nu, een van de weinige vakanties die ze hebben hier. (lange zomer, 1 weekkerst en dit dus.) Een weekje wat minder te doen, nee niet echt.

Ik sloeg de laatste vrijdag over want we gingen naar Branson Missouri! (Dan noemt het Misery maar hij mocht niet mee) 12 uur rijden maar wel 4 staten gezien.Ze zagen er allemaal hetzelfde uit, heuvels, boerderijen, stoffige dorpjes en niemandsland. Maar het was zo gaaf!!!!!!! Ze praatten heel anders in Missouri, zuids accent. Zo grappig.. en Branson is een stad die word vergeleken met Vegas, zonder al het gokken. Ze noemen zichzelf 'thelivemusic capital of america' En we hebben eenpaar shows gezien daar. Het zag er erg cool uit overal lichtjes en verschillende theaters, allemaal langs 1 grote wegwaar altijd een file van auto's was.
We bleven er alleen het weekend want Marie moest werken, haar moeder was ook mee, op deeerste dag viel ze tegen een koffietafel en gingen we 1,5 uur naar de eerste hulp voor hechtingen. De eerste 2 'eerste hulpen' waar we kwamen waren alleen open9 tot 5 op weekdagen en het was zaterdag. Ongelukken gebeuren natuurlijk altijd alleen van 9 tot 5 op weekdagen. maargoed.was heerlijk warm weer enwe hebben rondgelopen in het oudere deel van de stad. Daarna een muziekshow gezien, 50's tot 90's muziek met alleen menselijke stemmen die gebruikt werden. dat was wel boeiend.. en de volgende dag zijn we even over de grens naar Arkansas (zeg:Arkensaaawwwh)geweest, en gezien dat er niet zo gek veel was.
Die avond een hele gave acrobatischeshow gezien, Acrobats of China.

Na het weekend was de vakantie nog steeds niet saai want ik had een heel interessant etentje met een vrouw en haar gezin dievan nederlandse afkomst waren en mij hadden uitgenodigd om erover te vertellen. Was erg leuk..ze spraken natuurlijk geen woord nederlands, maar ik leerde ze wel wat.

Gisteren heb ik van 06:00 tot 14:00 mee mogen rijden in eenambulance,8 uurwas de helft van hun 'shift' normaal is die dus 16 uur lang! maar wat een baan zeg!! echt geweldig. Het was vroeg op maar helemaal waard.op 4 calls geweest, zoveel geleeerd.. ik mocht zelfs helpen met infuus inbrengen en bloeddruk meten, bloedsuikerspiegel en natuurlijk mensen verplaatsen en zuurstof en alles dragen. De 2 mensen met wie ik meeliepwaren ontzettend vriendelijk en legden me alles uit. ook hebben ze van die leuke kamertjes in het ziekenhuis waar 'ems' op staat. daar kunnen we dus snacks en water en broodjes vinden!
Ook mocht ik zien hoe ze in de eerste hulp voor een diabeet zorgden, die geen insuline had gehad en onderhand in levensgevaar was. Iedereen werkte zo dynamisch samen.

Toen heb ik nog een paasfeestje gehad alle AFS kids van de kleine groep waren er, taco's gegeten en eieren geschildert. Ik ga ze zo missen! We gaan iniedergeval met zn allen naar de 'Prom' van Centennial die is al 17 april, de mijne duurt nog even en ik weet niet wat ik ervoor ga doen.. De paashaas kwam nog langs en we gingen eieren zoeken met zaklampen in de tuin. toen hingen we nog een uurtje rond op de bank terwijl Jesper gitaar speelde. Alles is gewoon van, je gaat binnenkort weg, dit is snel voorbij, afsluiting... het is aan de ene kant heel deprimerend, het komt nooit meer terug, maar ik heb ook erg zin jullie allemaal weer te zien en alles. Zo dubbel ik zal altijd iets missen. maar het is ook iets dat altijd bij mezal zijn.

Het word moeilijk gedag zeggen over iets minder dan 3 maanden.

En mijn 18 verjaardag komt eraan. overmorgen, ik kan het niet geloven.. verlaatik neverland (the netherlands volgens mn buurkids) voor een jaartje word ik gelijk volwassen! Het heeft voordelen, ik weet het vrijheid enzo. maar toch. ik voel me niet echt heel volwassen.
er staat een leuk pakketje voor me klaar voor zondag.. ben benieuwd. ook is het dan pasen, zal de dag moeten delen.

Fotoos komen trouwens nog.. ik ben het snoertje voor de camera naar de pc even kwijt maar ik vind het wel weer :)

Zie jullie snel weer!

Jessica

Patty

Pfff you turning 18 and I won't be there to personally congratulate you D8. You are holding a party when you get back right?

Also like...
EMS dat ken ik alleen als een manier om binnen 7 dagen (als de douane je pakketje niet te pakken krijgt) binnen te krijgen 8D God wat is dat duur... Maarja |D

Can't wait till you get home man

Patty

right... message got cut short. meanies.

but like it sounds like you're having fun there 8D
I shall like totally send you e-mail on your birthday man! If I have time I'll somehow draw something man |D

Melvin

Gefeliciteerd :) Hoop dat je daar een leuke verjaardag kan vieren ^^

"de groentjes"

Hartelijk Gefeliciteerd hoor Jessica met je 18de verjaardag,het is een MIJLPAAL zeggen ze en hoop dat jij het ook zo mag ervaren daar!Heel veel plezier op die bijzondere dag en wij zullen hier proosten op jouw LEVENSGELUK ok?Hartelijke groetjes met een dikke verjaardags-kus van ons erbij:Je Buurtjes van de Kreekrug.

Marc

Van harte gefeliciteerd Jessica! Ik vond 18 maar een vervelende leeftijd, maar hopelijk zie jij het anders. Een hele fijne dag dalijk.
Marc

P.S.
Zalig Pasen!

Steef en Ellen en de buurjongens

Hoiii Jessica,

Sorry, te laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met je 18e verjaardag! En wij hopen dat je een gezellig feestje hebt gevierd.

Hartelijke groetjes van Steef en Ellen van Adrichem van de Kreekrug.

P.S. Leuk om je belevenissen in de V.S. steeds te lezen!

Dolinda

Hallo Jessica,
Al weer een week 18!! Hoe is dat nou? ;-)
We vieren het wel als je weer terug bent.
Wat stoer om met een ambulance mee te rijden/werken. Nog een leuke tijd!!!
Groetjes van ons vieren.