Jessica in de VS!

18 en druk druk druk!

Hey iedereen die dit leest!

Verjaardag was leuk, half in nederland gezeten met skype maar toch. ze hadden een supertaart geregeld, ijstaart met kaarsjes en balonnen en kadootjes het was veel te veel. : ) een gezellige dag.

eens even nadenken wat ik allemaal heb gedaan zeg... Oh eerst had ik een Clinical, ik mocht 5 uur lang meelopen in de ER met een tech met van die typische humor het was heel gaaf. veel geleerd en ik mocht met dingen helpen en alles.. Ook veel vrijwilligerswerk gedaan voor de lions club een organisatie die blijkbaar ook in nederland is! ga ik zeker opzoeken.

De musical is nu afgelopen maar het was supergaaf!!! Leren tapdansen, swingdansen en de hele show was gewoon geweldig.. Ik was als chorus in al de dansnummers, en meer dan de helft van de scenes in de show. ik had bijrollen als zuster en als Amelia Aerheart, en de andere mensen waren erg gezellig het voelde als 1 grote familie, we zongen voor elke show het liedje 'lean on me'. En de pruiken waren het helemaal.Maar het nam wel al mijn tijd in dus huiswerk was een luxe, ik probeer nu weer bij te komen met alles. De castparties waren ook leuk! amerikaanse feestjes= pizza, pop (frisdrank) en een kampvuur. We speelden spelletjes en dansden enzo.

Toen international weekend... ik kon niet in alles meedoen door de musical maar het was toch erg gezellig, Paulina en een hele zooi andere uitwisselingsstudenten kwamen naar mijn school om presentaties te doen gedurende de hele dag, heel gezellig!! en we gingen met zijn allen naar het brandweerstation/politiestation waar een vanmijn leraren part time werkt. Was cool ik mocht in een cel zitten en in een squadcar.. ^__^ En erwas een 50's party.

Nog een snelweg schoongemaakt wat leuker is dan het klinkt en op EMT kamp geweest, misschien weet je dat ik in de herfst was gegaan? dit is de gevorderde versie van dat, ipv ehbo zijn we nu bij mensen stabiliseren en naar het ziekenhuis brengen. Ook leer je cpr op huisdieren.. wat redelijk bizar was en een beetje vies soms. maarja amerikanen. Ambulanceruns gehad tot 3:30 in de morgen, het was leuk! al de dingen waar je tegenaan loopt.. Ook brandweer vervolg gehad, we kregen de 'gear' aan en een blindoek (je ziet nix door de rook) en dan werd een kamer opgewarmd en moesten we eenpersoon zien te vinden in ons team van 4, 1 persoon blijft bij de muur een grote slinger van elkaars enkels vasthouden.. het was gaaf. Het kamp is leuk, het heet Camp Wapogasset en het is officieel een Luteraansbijbelkamp.

En nu ben ik net een dagje terug.. ik heb nog maar een paar weken school 2 of 3.. en dat maakt me best wel nerveus. ik moet nogveel doen, niet dat ik klassen moet halen per se maar als ik weer op de A honor roll kom krijg ik een leuk goud lintje : )En ik wil ook wel mn klassen halen want ze zijn boeiend!

Zaterdag is prom! Het is enorm hier, ik gamet een groep mensen en we beginnen avondeten om 2 uur, daarna naar een speciaal park voor foto's en de meisjes beginnen hun haar en make up om9 uur sochtends bij een beautystudio..Mensen gaan naar de zonnebank laten hun haar verven....het is bizar.Mijn nederlands kan raar klinken maar dat komt omdat ik in engels denk en het vertaal nu ik dit typ. Nederlands is er echt uit! dat zal wel weer even gaan duren als ik terug ben over anderhalve maand alweer. Zo snel gaat alles...met kerst leek het nog een eeuwigheid dat ik hier zou zijn. Ik heb zin om terug te komen! Zelfs al ga ik dit missen...... natuurlijk kom ik er vast nog wel eens in de toekomst. Hallo en tot ziens is een beetje hetthema van het jaar geloof ik. Toch,ik ben zo blij dat ik dit heb gekozen, heel erg. :D

Zie jullie allemaal snel weer!

-Jessica

Lisanne

Wat gaat zo'n jaar echt ontzettend snel voorbij! Gelukkig maar dat je het zo naar je zin hebt! Veel succes nog met de laatste loodjes, maar dat komt vast allemaal goed :)

Tot snel alweer!
xx

Dolinda

Hoi Jessica,
Wat heb je veel gedaan!!
Maak er nog een paar leuke weken van!
Tot gauw!
Dikke knuffel van ons!!