nog 1 nachtje slapen (en een hele hoop inpakken)
Hoi mensen,
Dit is waarschijnlijk mijn laatste blog want morgen vertrek ik hier en woensdag ben ik als het goed is weer terug in Nederland!
Ik voel veel dingen maar ik heb niet gek veel tijd om dat op een rijtje te zetten want morgen om 3 uur word ik afgezet door mijn hostouders, om daarna met AFS naar Chicago te gaan waar m'n vliegtuig is.Ik heb al een koffer gepakt en ben bezig met een grote doos om op te sturen.. 44 kilo is netniet genoeg om je leven in op te pakken.
Afscheid van vrienden is al voorbij, Een geweldig feestje gehad, en veel te gekke kadoos. Blijkbaar hoort dat als je je diploma krijgt hier.
Van mijn hostouders en de lieve buren heb ik een groot schilderij gekregen, ze hadden via via een foto van mijn moeder te pakken gekregen en dat staat nu op een groot schilderij.
Redelijk wat mensen konden komen en we hadden een kampvuur tot 1 uur snachts.
Het weer is nu dus super warm, de winters waren belachelijk koud en nu is het elke dag minstens35 graden en vochtig. Ook veel tornadowaarschuwingen want zomer is het tornado seizoen. Ik weet nog wel vorig jaar toen ik hier net een week was zat ik eens alleen thuis gaat opeens de sirene af voor tornado's en ik heb geen flauw idee wat er gebeurt en blijf rustig in de tuin zitten tot er mensen opbellen om mepaniekerig te vertellen dat ik echt beter in de kelder kan gaan zitten. Maarvolgens Danhoef je je niet echt zorgen te maken tenzij de lucht groen wordt.
Een aantal dingen zijn niet geweldig gelopen.. om nationaal gecertificeert te worden als EMTmoet ik nog even een testje maken (volgens oefentest heb ik 97% kans op slagen) maar het is redelijk laat daarvoor. We zien wel. Er zijn ergere dingen.
Ik voel me zo'n Amerikaanse tienervandaag, ik draag de typische afgeknipte sweatpants en een zelfbeschildert shirt met teenslippers. Ja.. het is niet als in films.
Zoals veel andere dingen...alle cheerleaders en miss-verkiezing-personendie ik heb ontmoet waren erg aardig en de meeste deden allerlei vrijwilligers werk. Er waren geen duidelijke clubjes, meeste mensen kunnen het echt niet schelen wat je aan hebt of hoeveel piercings je hebt.De meeste tieners waren niet te zwaar want ze doen 1000 sportenna school. Maar de meeste volwassenen zijn wel te zwaar. Ook lunch valt meestal wel te eten. Als vegetarier heb ik soms de lunchmevrouwen met puppyoogjes moeten aankijken zodat ze een broodje kaas voor me maakten maar toch. Het meeste wasnietheel slecht voor de 2 dollar die je ervoor betaald.
Nog wel wat leuke dingen gedaan in de laatste dagen, veel graduation-parties geweest, entoerist gespeelt in Minneapolis en St Paul, de twin cities. heb ik ook foto's van. Prachtige steden wel heel anders hoewel ze vlak naast elkaar staan.Downtown Minneapolis is bijvoorbeeld heel modern, veel zakenmensen en entertainment. s'nachts is het een grote party-stad. Uptown is een verzameling van allerlei coole restaurantjes, cafe's en 2e hands winkeltjes. St Paul is waar de regering van Minnesota is die stad is om 5 uur helemaal dicht. Je wil er alleen niet rond gaan lopen want er is best veel gang-activity. Nou dat was dus je toersitengids mocht je er ooit heengaan. Ze hebben er de Mall Of America grootste winkelcentrum in Amerika. Geloof dat ik dat al eens had gezegt.
En swingdansen! we gingen naar een club genaamd 'the caves' een plek waar in de jaren 20 en 30 de gangsters zich verstopte voor de politie, dat was in de tijd dat alcohol verboden was in de verenigde staten, endus een enorme zwarte handel ontstond.
Best cool. Swingdansen, ik ben nog niet zo goed maar als je sommige mensen daar ziet echt wauw. ze gooien gewoon met elkaar enoverleven het enzo.
Ik moet waarschijnlijk even stoppen met kletsen tegen een onbekend aantal mensen en gaan inpakken... en schoonmaken... enzo.
Het goede nieuws is ik heb een DIRECTE vlucht!!! yaaay!!
Als je nog wil dat ik iets voor je meeneem moet je dat heeel snel zeggen ^-^
Zie jullie heel snel, hopelijk zaterdag dan wilde ik mijn 'Hallo iedereen' feestje geven.
ALLEEN VRIENDEN S'AVONDS.. FAMILIE ETC ANDERE KEER, BIJV VRIJDAG OP PAPA'S FEESTJE
~Jessica
Ik wens je alvast een goede vlucht!
Zie je zaterdag!
x
We hebben je echt gemist hierzo, zie je zeker zaterdag! Weltruste op je laatste nacht.
Haaj Jes,
Mooi dat je een directe vlucht hebt!
Wel heel makkelijk dan.
Enne, tot zaterdag!
Wat je voor mij mee moet nemen zijn heel veel tips voor vegetarisch eten in de VS. :D
Tot vrijdag en/of zaterdag!
Goede vlucht!!